annekatrin12

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012

vecka 42 sexan

Av annekatrin12 annekatrin12 - 15 oktober 2012 08:41

Läs klart boken. Skriv en kort sammanfattning av hela boken!

Nästa måndag börjar vi läsa Robin Hood!

 
 
Ingen bild

WRONG TURN+SCREAM=ALBENIT

15 oktober 2012 18:48

Robinson Cruse åkte båt och den sjönk.Han simmade till en ö.Han kallade ön för förtvivlans ö.han hade en katt och en papegoja som hette polly.Han var sjuk och ensam i ön.Han gjorde en båt av en tjock stam.De började blåsa veldigt mycket så att han inte kunde segle.Han har varit ensam men en dag så såg han spår på stranden.I en gråta så såg Robinson en getabock.Robinson såg en båt på stranden han hittade en hund,pengar,likör,krut och kläder.Han räddade vilde.Detta hände i en fredag, han döpte vilden till fredag för det var den dagen han räddade honom.Han länktade hem till England.Han berättade till fredag om hur det var där.Det var Robinson,Fredag och en vit människa som hade vapen så det var 3 mot 20 vildar.Det var bara en vilde som blev oskadad.Den vite människan var Fredags far.Fredags far trodde att han hade dött.Det var en kapten som ville lämna Robinson och hans vänner i ön,men robinson sa att han skulle hjälpa dem han gav till alla en varsin vapen.Det var nytt för Fredag att komma ut i världen.Robinson gifte sig och så fick han tre barn.Han levde i ön i 28 år men han länktade ändå på ön.
Jag ger boken 10 stjärnor av 100 stjärnor.SLUT :):):):):):):):):):):)

 
Berfin

Berfin

16 oktober 2012 20:04

Robinson Crusoe
Det var en pojke som ville till sjöss. Han ville åka med båten som skulle ut och resa men hans föräldrar ville inte det. Robinson Crusoe åkte med båten utan att hans föräldrar visste om det. Han blev sjösjuk på vägen dit. Robinson var mycket besviken att han följde med dem. Deras båt skulle nästan sjunka men de blev räddade av några modiga sjömän fast det skulle till Afrika. Där blev de krig. Robinson var den ena som inte blev dödad eller inte behövde sitta i fängelset. Han blev seras slavar. Han fick vänta två år innan han kunde fly. Han kom till en ö. Några människor hade dött på vägen när de kom till en ö. Robinson hittade en kikare, en bibel, böcker, pennor och papper. Han skrev en dagbok hjälp utav en penna och ett papper. Han blev kvar där han försökte att bygga en båt fast det skulle ta en evighet. Det tog många år att bygga båten. Tillslut blev båten klar och han skulle åka från ön. Fast det var ett problem han visste inte hur han skulle få båten ner till havet för den var så tung att bära. Därför fick han bygga en ny båt fast en lite mindre. Det tog också några år att bygga den. Han fick sin båt i havet när den var klar och han seglade. Det sog ut som att det skulle bli storm väder. Robinson skulle segla tillbaka men han hann inte för att det hade börjat storma. När han hade vaknat sog ahn att han var på en annan ö han trodde att han inte var själv för att han sog fotspår. Han hittade tillslut vad de var för fotspår det var en människoätare fast han var snäll. Han hette fredan han fick de namnet för att han hade dödat åskan och blixten. De var den dagen de hände därför hette han fredag. De blev krig människoätarna krigade. Men människoätarna åkte sen med sin båt efter de hade krig. Fredag sog sin far under den krigen mellan spanjorerna och människoätarna. Spanjorerna var överlyckliga för att Robinson och Fredag hade hjälpt dem. De sa att de fick säga var de ville komma. Fredag åkte också med Roobinson och de åkte hem igen till England. I Englad hade Robinsons far och mor dött och där hemma hade de trott att Robinson hade dött. För Fredag var de nytt att komma ut i världen. Robinson gifte sig smoningom och fick tre barn. Iblandlängtade han att komma till ön igen och besöka.

http://37245

 
Ingen bild

Erik ;)

18 oktober 2012 16:55

Robbinson Crousesfartyg går sönder han spolas till en öde ö ensam.

Ensam så får han klara sig med att hitta mat bygga och jobba.

Han hittar vänner och faror.

Men frågan är om han kan överleva i mer än 27 år på ön.

En dag så hittar han en grotta han går in i den och det enda han ser är två ögon som stirrade på honom......

 
Ingen bild

sroer

20 oktober 2012 12:18

Nu ska jag berätta om Robinson Crusoe. Han föddes i England år 1632. Och han pappa var som köpman. Men hans pappa ville att han ska gå i skolan. Men han ville inte gå han ville gå bara på sjlöss. En dag gick han ner till hamnen för att vinka av en klamrat. Han skulle göra ett resa med ett fartyg som hans pappa ägde. Och han sa till hans kamrat kom med och bada du behöver inte betala för att det är min pappas skepp. Robinsson crusoe drömmade att han ska bli rik snabbt. När han vaknade tänkte han att drömmen kanske inte var så dum.Han hade räddat honom. Men han var också säker på att var en trol eller en gud. Han längdade hem.

 
Ingen bild

Digo =O

20 oktober 2012 15:41

Boken handlar om en man som heter Robinson Crusoe han rymde från sin mor och far och seglade med sin kompis. Sjörövare tog skeppet och Robinson blev en slav men han lyckades rymma där ifrån. Han kom till en öde ö. Han odlade mat och gjörde rustning. Det fanns kannibaler i ön. Han rädade en av kannibalerna. Han heter Fredag. Han fick namnet Fredag för att Robinson räddade honom på fredag. Fredag blev Robinsons tjänare. Efter 35 år kom ett skepp till ön. Sjöman i skeppet släpade 3 fångar. Fångarna var kaptenen och hans tjänare. De sa att sjöman myterirade. Robinson hjälpte de att ta över skeppet och de lovade att han fick följa med till England. Han tog med sig Fredag och hans papegoja Polle och pengarna som han har hittat.

 
Ingen bild

Leutrim

21 oktober 2012 17:19

Det handlar om att han ville vara en pirat eller sjörövare. Sen så skulle dom åka nånstans och sen sjönk båten så han hamnade på en ö. Sen fick han fixa en hus. Sen visste han att det fanns människoätare och han var rädd. Han ville hem för han var sjuk och hade feber så han byggde en båt och på den fanns det plats 26 personer och han var ju själv men han kunde inte använda den för han behövde fixa en lång kanal och det skulle gå 2 år eller 1 år. Så han byggde en kanot som han fick plats och den var liten. sen när han skulle åka så såg människoätare honom så han blev fången sen kom nån och hjälpte honom och han kallades fredag. Kannibalarna blev arga och tog spjut men dom hade vapen och kannibalarna var rädda. Så stack dom hem. slut jag kunde inte mer. HOPPAS DU FATTAR :)))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av annekatrin12 annekatrin12 - 5 februari 2013 08:06

  Härligt se att ni jobbar! På torsdag tittar jag in en stund med Nigar! Hoppas vi ses då!   ...

Av annekatrin12 annekatrin12 - 28 januari 2013 13:15

Hej Allihop och välkomna tillbaka! Veckans uppgifter är att 1. Läsa texten: Möt en kramtjuv i köttrymden. 2. Skriva och sortera ord i substantiv, verb och adjektiv(ca 30 sammanlagt). Det kan ni göra här i bloggen. 3. Svara på frågorna om host...

Av annekatrin12 annekatrin12 - 26 november 2012 09:41

Då har vi bloggat färdigt för iår! Till nästa vecka ska ni ha läst ut boken och kunna svara på lite frågor här hos mig. Ni ska också kunna skriva en kort recension!    Vi ses nästa år här på bloggen! Då blir det lite grammatiktävlingar igen   ...

Av annekatrin12 annekatrin12 - 25 november 2012 13:14

Vad duktiga ni varit nu!!!!!!!!!   

Av annekatrin12 annekatrin12 - 23 november 2012 07:42

Snyggt jobbat!   Ibrahim du har lite som jag vill att du titta på! Du kan ju komma ner under dagen ...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Bokblogg fyran

Fyran


Ovido - Quiz & Flashcards